• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Asayiş
  • Spor
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Magazin Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
11:45
Teos'un taşları 2 bin 200 yıllık tarihi gün yüzüne çıkarıyor
11:45
İzmir Büyükşehir Belediyesi 90 zabıta memuru alacak
11:45
Mikrobölgeleme çalışmaları Konak ve Bayraklı'da sürüyor
11:45
Tehlike oluşturan minarelere Büyükşehir müdahalesi
11:45
Başkan Erol Ölmez'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
11:45
Başkan Büyükakın, Avrupa Konseyi için Strazburg'a gitti
11:30
İstanbul'da Sağanak ve Fırtına Etkisini Sürdürüyor
11:30
Buca'da 5 dönümlük alanda yeşil dönüşüm
11:15
Gonca'da her gülüşe özel dokunuş
11:15
29 Ekim'de tüm yollar Osmangazi Köprüsü'ne çıkıyor
11:00
Didim Belediyesinden Yoğun Yağış Sonrası Sahada Müdahale ve Önlem Çalışmaları
11:00
Didim Belediyesi, ATF 2026'da Ege'nin İncisi Didim'in Turizm Vizyonunu Öne Çıkarıyor
11:00
Başkan Mutlu, Konak'ın dirençli kent vizyonunu uluslararası konferansta anlattı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Sıcaktan bunalanlar hobi bahçeleri ve havuzlara koştu
Kültür-Sanat
02 Ağustos 2022 - 16:00

Sıcaktan bunalanlar hobi bahçeleri ve havuzlara koştu

Termometrelerin 50 derece sıcaklığı gösterdiği Şanlıurfa'da 7 den 70 e vatandaşlar eyyam-ı bahur sıcaklarından korunmak için yeni yollar arıyor. Çocuklar ve gençler belediyenin yüzme havuzlarına akın ederken Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından açılışı yapılan Hobi evleri de 65 yaş üstü vatandaşların yeni adresi oldu.

Kültür-Sanat
02 Ağustos 2022 - 16:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sıcaktan bunalanlar hobi bahçeleri ve havuzlara koştu
Termometrelerin 50 derece sıcaklığı gösterdiği Şanlıurfa'da 7 den 70 e vatandaşlar eyyam-ı bahur sıcaklarından korunmak için yeni yollar arıyor. Çocuklar ve gençler belediyenin yüzme havuzlarına akın ederken Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından açılışı yapılan Hobi evleri de 65 yaş üstü vatandaşların yeni adresi oldu.

ŞANLIURFA (İGFA) - Termometrelerin 50 derece sıcaklığı gösterdiği Şanlıurfa'da 7 den 70 e vatandaşlar eyyam-ı bahur sıcaklarından korunmak için yeni yollar arıyor. Çocuklar ve gençler belediyenin yüzme havuzlarına akın ederken Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından açılışı yapılan Hobi evleri de 65 yaş üstü vatandaşların yeni adresi oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kendi elleriyle diktiği bahçenin ilk sebzelerini yine kendisi inceledi, vatandaşlar adına ekilen fidelerin gelişimini gözlemledi.

Baharda ekilen fidelerin meyve, sebze vermeye başlamasıyla birlikte canlanan bahçeler, çeşitli türden çiçekler başta olmak üzere, domates, biber, patlıcan, soğan, karpuz gibi organik ürünlerle yeniden renklendi.

Emeklisinden, çalışanına, şehit yakınlarından engelli bireylere onlarca fırsat buldukları her an hemen kendilerini hobi bahçelerine atıyor.

Ağırlıklı olarak tatil günlerinde bahçelerine giden vatandaşlar bir tarafından yorgunluk atarken diğer yandan da yiyeceği bitkileri yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE 20 DÖNÜMLÜK ALANDA KÖY HAYATI

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi sınırlarında bulunan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün vizyonel projelerinden biri olan hobi Bahçeleri şehir merkezinde köy hayatı yaşamak isteyen vatandaşlar tarafından hem hafta içi hem de hafta sonları büyük ilgi görüyor. 20 dönümlük alanda kurulu bahçeler, kura çekimi ile yeni sahiplerine teslim edildi. 2 yıl süresince kullanılacak hobi bahçeleri için şehit ve gazi yakınlarından herhangi bir aidat talep edilmiyor.

Kürek, kazma ve çapalarla bahçelerini kazıp meyve ve sebze yetiştiren emekliler, şehit yakınları, gazi yakınları ve engelsiz bireyler hafta sonlarında yanlarına gelen torunları ve yakınları ile mangal keyfi de yapıyor.

VATANDAŞLARIMIZIN 1 DÖNÜM YERİM OLSUN ÖZLEMİNİ YERİNE GETİRDİK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül her fırsatta hobi bahçelerine giderek bahçelerin kura sonucu belirlenen yeni sahipleriyle bir araya gelerek onlarla sohbet edip herhangi bir eksikleri olup olmadığını soruyor.

Başkan Beyazgül, "Her bir insanın bir özlemi var. Ben emekliyim diyen ve kendime ait dikili bir ağacım olsun, sebze yetiştireyim, meyve yetiştireyim diyen vatandaşlarımız için böyle bir tasarım yaptık. Ve Bu hobi bahçelerini hazırladık. Onlar henüz gelmeden domates, biber, patlıcan gibi ürünleri ekerek onlar için hazır hale getirdik. Bahçelere baktığımız zaman isotlarımız, patlıcanlarımız, karpuzlarımız ve domateslerimiz artık tutmaya başlamış. Vatandaşlarımızın bu özlemini yerine getirdik. Yaşlı insanlarımız buraya gelip vakit geçiriyorlar.

SICAKTAN BUNALAN VATANDAŞLARIMIZ HOBİ BAHÇELERİNDE VAKİT GEÇİRİYOR

Evlerinde dört duvar arasında kalmaktan Şanlıurfa'nın sıcaklığından kaçmak için hobi bahçelerine gelerek hem piknik yapıyorlar hem de kendi hobilerini gerçekleştirmiş oluyorlar. Şanlıurfa'nın sıcaklığı bugün 47 derece hem şehrin sıcağından bunalan insanlar için burası çok güzel bir yer hem de hayatımda kendime ait bir yerim olsun, bir dönümlük yerim olsun diyen vatandaşlarımızın kendi sebzesini yetiştirebilecekleri güzel bir alan oluşturduk.

YAŞLI ÇINARLAMIZIN HAYATINA FARKLI BİR GÜZELLİK KATTIK

Burada aynı zamanda çok güzel komşuluklar da ortaya çıkacak. Dostluklar ve arkadaşlıklar oluşacak. Yaşlı insanlarımızın hayatlarına farklı bir bakış açısı, yeni bir umut ve güzellik kattık. Şehit yakınları ve gazi yakınlarından hiçbir ücret alınmaksızın kendilerine kura ile hobi evleri teslim edildi. Onlar da buraya geldikleri zaman dinlenip, toprakla uğraşacaklar ve özlemlerini giderecekler. Vatandaşlarımız çok mutlu sabah buraya gelerek kahvaltısını yapıyor. Eşiyle, torunlarıyla vakit geçiriyor. Herkes hobi bahçesinde toplanıyor ve ayrı bir güzellik oluyor. Diye konuştu.

Hobi Bahçelerine gelen 65 yaş üstü emekliler, şehit ve gazi yakınlarıyla engelsiz bireyler kura ile kendilerinin kullanımına sunulan hobi bahçelerinde yetişen sebze ve meyvelerin bakımlarını yaparak hasat için hazır hale getiriyor.

Sabahın erken saatlerinde bahçenin yolunu tutan vatandaşlar bahçedeki otları temizliyor, sulama yapıyor kendilerine tahsis edilen hobi bahçesine bir çocuğu gibi bakıyor.

KENDİ ÜRETTİĞİMİZ 60 BİN FİDEYİ HOBİ BAHÇELERİNDE TOPRAKLA BULUŞTURDUK

Hobi Bahçelerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi fidanlıklarında yetiştirilen Hobi Bahçelerinin yeni sahipleri gelmeden 12 bin adet domates fidesi, 15 bin adet patlıcan fidesi, 27 bin adet Urfa İsotu Fidesi, 5 bin adet salatalık fidesi ekilerek vatandaşlar için hazır hale getirildi.

ŞANLIURFA'NIN SICAĞINDAN KAÇIP HOBİ BAHÇELERİNE GELİYORUZ

Şanlıurfa'nın sıcağında Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin merkezinde yapılan ve kent merkezinde köy hayatını yaşamalarına vesile olan hobi bahçelerinin yeni sakinleri kendilerine sundukları imkânlardan ötürü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür ederek dört duvar arasından ve sıcaktan kaçarak hobi bahçelerine geldiklerini aktardılar.

BAŞKAN BEYAZGÜL MANGAL TALEBİNE KAYITSIZ KALMADI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül vatandaşların mangal talebine de kayıtsız kalmayarak mangal yapabilmeleri için gerekli hazırlığın yapıldığını belirerek vatandaşlarımız en kısa sürede burada aileleriyle torunlarıyla birlikte kebap yapabileceklerini sözlerine ekledi.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
LÖSEV 'gönüllü' olmaya davet ediyor!
LÖSEV 'gönüllü' olmaya davet ediyor!
İzmir'de ihtiyaç sahiplerine kış desteği
İzmir'de ihtiyaç sahiplerine kış desteği
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden üreticiye fide ve fidan desteği
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden üreticiye fide ve fidan desteği
Prof. Dr. Balcı, yeniden Avrupa Sosyal Haklar Komitesi'nde
Prof. Dr. Balcı, yeniden Avrupa Sosyal Haklar Komitesi'nde
Son Haberler
Teos'un taşları 2 bin 200 yıllık tarihi gün yüzüne çıkarıyor
Teos'un taşları 2 bin 200 yıllık tarihi gün yüzüne çıkarıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 90 zabıta memuru alacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi 90 zabıta memuru alacak
Mikrobölgeleme çalışmaları Konak ve Bayraklı'da sürüyor
Mikrobölgeleme çalışmaları Konak ve Bayraklı'da sürüyor
Tehlike oluşturan minarelere Büyükşehir müdahalesi
Tehlike oluşturan minarelere Büyükşehir müdahalesi
Başkan Erol Ölmez'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Başkan Erol Ölmez'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Bakan Özer: Okullarda 100 milyon kitaba ulaşacağız
Bakan Özer: Okullarda 100 milyon kitaba ulaşacağız

Ana Sayfa
Asayiş
Spor
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Eğitim
Magazin
Politika
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Konya Haber - Afyon haber