• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Asayiş
  • Spor
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Magazin Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:30
Menderes Belediyesi'nden Engelli Bireylere Piknik
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Keşan Belediye Meclisi, 3 Ekim'de toplanacak
Kültür-Sanat
01 Ekim 2024 - 10:20

Keşan Belediye Meclisi, 3 Ekim'de toplanacak

Keşan Belediye Meclisi’nin 2024 Ekim Ayı Olağan Toplantısı, 3 Ekim 2024 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Kültür-Sanat
01 Ekim 2024 - 10:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Keşan Belediye Meclisi, 3 Ekim'de toplanacak
Keşan Belediye Meclisi'nin 2024 Ekim Ayı Olağan Toplantısı, 3 Ekim 2024 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda, saat 15.00'de başlayacak Keşan Belediye Meclisi'nin 2024 Ekim Ayı Olağan Toplantısına, Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlık yapacak.

Toplantının gündem maddeleri ise, şöyle:

1. İlçemiz şehir merkezi ile mücavir alanlarındaki araç ve yaya yoğunluğu, otopark alanlarının adil bir şekilde kullanılmasını engellemekte ve yetersiz kalmasına neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın otopark alanlarından adil bir şekilde yararlanması, yol üzeri park alanlarında şerit disiplinin sağlanması ve hatalı parklanmanın önlenebilmesi için, ücretli yol üstü (yol boyu) araç park yerlerinin Belediye Meclisince belirlenmesi, yol üstü otopark olarak belirlenecek yerlerin işletilmesine ilişkin usül ve esasların da Belediye Encümeni tarafından belirlenmesi hususlarının Meclis tarafından görüşülmesidir.

2.İlçemiz sınırları içerisinde Keşan Belediyesi Başkanlığınca tahsis edilen ticari plakalar ile ilgili olarak tahsis sahiplerinin kendilerine tahsisli S ve T serisinden ticari plakalarında kayıtlı olan araçlarını, ticari plakadan boşa çıkarma, adına tahsisli boşta olan plakaya araç ekletme işlemlerinde mevcut Yönetmeliklerinde Keşan Belediyesi Encümeni görevli olup, uygulamada yaşanan aksaklıklar ticari plaka sahiplerinin faaliyetlerinin sekteye uğraması nedenlerinden dolayı, belirtilen iş ve işlemlerde Belediye Başkanı ve Zabıta Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısının yetkili olarak iş ve işlemleri yürütmesine karar verilmesinin Meclis tarafından görüşülmesidir.
3. Keşan Belediyesi Ticari Hatlı Minibüs Yönetmeliği'nin güncelliğini yitirdiğinden dolayı, yenilenmesi amacıyla Ulaşım Komisyona sevk edilmesi hususunun Meclis tarafından görüşülmesidir.
4. S.S.25 No.lu Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin 16/09/2024 tarihli dilekçesi ile 'öğrenci ücret tarifelerine zam talebi' konulu dilekçelerinin Meclis tarafından görüşülmesidir.
5.Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığından gelen dilekçede; Mahallelerinden Keşan Devlet Hastanesine giden şehir içi minibüs hattının olmadığını, bu nedenle mahalle halkının Keşan Devlet Hastanesine ulaşımlarının sağlanabilmesi için Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinden geçen uygun olan bir hattın şehir içi minibüs hattı olarak düzenlenmesine ait komisyon raporunun Meclis tarafından görüşülmesidir.
6.Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün 2024 yılı Vergi, Harç ve Ücret Tarifesi içerisinde yer alan, Mezar Yeri İnşaatı Yapım Ücretleri başlığı altındaki 'Mezar inşaatlarına yıllık çalışma izin belgesi harcı ile izin belgesi olmayan veya ilçe dışından mezar yapımı için başvuran işletme yada kişilerden her mezar yapımında alınacak ücret' maddelerinin ücret tarifesinden kaldırılarak, 'Mermercilerden her bir mezar yapımı için (ilgili komisyon tarafından belirlenecek) ücretin alınması' maddesinin eklenmesi hususunun Meclis tarafından görüşülmesidir.
7.Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm, İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik gereği, Belediyemiz D 13 gurubunda değerlendirilmiş olup, ilgili Yönetmeliğin 11. Maddesi gereği hazırlanarak Meclise sunulacak olan (II) Sayılı Boş Kadro Değişikliği cetveli ile (III) sayılı Dolu Kadro Değişikliği cetvellerinde belirtilen kadro değişikliğinin Meclis tarafından görüşülmesidir.

8.İnsan Kaynakları Müdürlüğümüzün 26.09.2024 tarihli yazılarına istinaden; 5393 sayılı Belediye kanununun 49. Maddesinin 2. Fıkrası gereği, Birim Müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına yapılan atamaların ilk toplantıda Belediye Meclisinin bilgisine sunulacağı belirtilmiş olup, konu ile ilgili yazıları hakkında Belediye Meclisimize bilgi verilmesidir.

9. 14.08.2024 tarih ve 15803 kayıt sayılı dilekçe ile Yukarı Zaferiye Mahallesi, 745 ada, 1 numaralı parsel için 2 kat olan imar izninin civar ve yol üstü parseller gibi 3 kat olarak belirlenmesi taleplerine ait komisyon raporunun Meclis tarafından görüşülmesidir.
10. Keşan-İpsala Yolu üzeri Sanayi Alanı olan imar plan fonksiyonunun Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı olarak plan değişikliği yapılması talebinin Meclis tarafından görüşülmesidir.
11. Mali Hizmetler Müdürlüğümüzce hazırlanan Belediyemiz 2025-2029 dönemine ait Stratejik Planın Meclis tarafından görüşülmesidir.
12.Dilek ve temenniler.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
LÖSEV 'gönüllü' olmaya davet ediyor!
LÖSEV 'gönüllü' olmaya davet ediyor!
İzmir'de ihtiyaç sahiplerine kış desteği
İzmir'de ihtiyaç sahiplerine kış desteği
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden üreticiye fide ve fidan desteği
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden üreticiye fide ve fidan desteği
Prof. Dr. Balcı, yeniden Avrupa Sosyal Haklar Komitesi'nde
Prof. Dr. Balcı, yeniden Avrupa Sosyal Haklar Komitesi'nde
Son Haberler
Menderes Belediyesi'nden Engelli Bireylere Piknik
Menderes Belediyesi'nden Engelli Bireylere Piknik
Alanyurt Meydan Projesinde Sona Gelindi
Alanyurt Meydan Projesinde Sona Gelindi
Bayrampaşa'da sineklere karşı yoğun mesai
Bayrampaşa'da sineklere karşı yoğun mesai
Başkan Şadi Özdemir sanayicilerle buluştu
Başkan Şadi Özdemir sanayicilerle buluştu
Sokak hayvanlarına yerinde sağlık desteği sürüyor
Sokak hayvanlarına yerinde sağlık desteği sürüyor
OVP ile tarımdaki verimlilik artırılacak
OVP ile tarımdaki verimlilik artırılacak

Ana Sayfa
Asayiş
Spor
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Eğitim
Magazin
Politika
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Konya Haber - Afyon haber