• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Asayiş
  • Spor
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Magazin Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
15:15
Nilüfer'de sertifikalı kadın gücü
15:15
Mavi Bayraklı plajlar tatilcileri bekliyor
15:15
Akıllı Şehir Konya'da Şehir Altyapısı “BOOM" İle Tek Merkezden Yönetiliyor
15:00
Bakan Bolat, Konya Büyükşehir'in Ereğli'ye Kazandırdığı “Gençlik Kampüsü"nü Ziyaret Etti
14:45
15 Temmuz öncesi şehitlikte anlamlı buluşma
14:45
İnegöl Belediyesi'nde 19 Personele Bahçıvanlık Sertifikası Verildi
14:30
İzmir'in iklim geleceği masaya yatırıldı
14:30
Başkan Büyükakın üniversite adaylarına başarılar diledi
14:15
Başkan Eşki: “282 sokağı asfaltla buluşturacağız"
14:00
Rahmanlar % 100 doluluk oranına ulaştı
13:45
Sağlıklı Yaşam Ligi Projesi ''İzmir Yeşilay Bağımsızlık Festivali'' Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gaziantep 'akıllı şehircilik yönetimi'nde de örnek olacak
Gündem
25 Eylül 2022 - 09:00

Gaziantep 'akıllı şehircilik yönetimi'nde de örnek olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Akıllı Şehir Veri Koordinasyon Merkezi’nin resmi açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep’in Türkiye’de akıllı şehir yönetiminin temelini oluşturduğunu belirterek, Gaziantep’in bu merkezle diğer belediyelere örnek olacağını söyledi.

Gündem
25 Eylül 2022 - 09:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gaziantep 'akıllı şehircilik yönetimi'nde de örnek olacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akıllı Şehir Veri Koordinasyon Merkezi'nin resmi açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep'in Türkiye'de akıllı şehir yönetiminin temelini oluşturduğunu belirterek, Gaziantep'in bu merkezle diğer belediyelere örnek olacağını söyledi.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin iş akışını ve koordinasyonunu hızlandırmanın yanı sıra Gazi şehirli vatandaşların talep, istek ve şikayetlerini de analiz ederek ilgili alanlara iletecek "Akıllı Şehircilik Veri Koordinasyon Merkezi" projesi ile Gaziantep, Kore Arazi, Altyapı Ulaştırma Bakanlığı (MOLIT) tarafından yürütülen "K-City Network, Global Akıllı Şehirler İş birliği Programında" dünyada seçilen 16 şehirden birisi olmayı başardı.

Proje merkezi, hem Kore Hükümeti Bakanlığı MOLIT tarafından hem de yurt içi İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan hibeler ile finanse edilerek, gerekli fiber altyapı çalışmaları, donanım teminleri, yazılım kurulumları ve personel eğitimleri tamamlandıktan sonra hizmete hazır hale getirildi. Merkez, Büyükşehir'in veri üreten önemli alanlarını tek bir çatı altında toplayıp üretilen verilerin yapay zeka destekli analizini elde ederek şehir için en uygun hizmetlerin sunulmasını sağlayacak.

Koordinasyon merkezi ilk etapta, güvenlik, fen işleri, itfaiye, zabıta, trafik sinyalizasyon, GİKOM (Gaziantep İletişim Koordinasyon Merkezi) ve kent estetiği gibi alanlarda aktif hizmet vermeye başladı.

VARANK: GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AKILLI ŞEHİR YÖNETİMİNİN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR

Açılışta konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, artık verilerin en değerli şeyler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çok klişe bir söz var. Ama zaman zaman ben de kullanıyorum. Günümüzün petrolü veridir. Gerçekten şu anda hangi işi yaparsanız yapın veriye ihtiyacınız var. Eski kara düzen yöntemler artık kalmadı. Yaptığınız işi sonuca ulaştırarak verim alabilmeniz için veriden azami faydalanmanız gerekiyor. İşte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de akıllı belediyecilik, akıllı şehir yönetiminin temelini oluşturuyor. Bu şehrin her tarafından gelen verilerin burada depolanması ve depolanan verilerin gerekli teknolojilerle değere dönüştürüldüğü bir merkezi Gaziantep Büyükşehir, şehrimize kazandırdı. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak buraya destek vermeye çalıştık."

"GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU MERKEZLE DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLACAK"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu merkezde akıllı şehirciliğin en güzel uygulamalarını hayata geçireceğini kaydeden Varank, "Şehir trafiğinin doğru yönetiminden tutun da, şoförlerin denetlemesine, yoğunluğun doğru şekilde yönetilmesine kadar bütün uygulamalar buradan yönetilecek. Tabi, bu işleri yapabilmek için vizyoner olmak lazım. Bu işleri yapabilmek için dünyayı takip etmek lazım. İşte Fatma Şahin başkanımız da hem dünyayı takip ediyor hem de uluslararası fonlardan nasıl faydalanılabilir bunun da en güzel örneğini burada uyguluyor. Bu merkez ile Gaziantep Büyükşehir diğer belediyelere de örnek olacak."


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Nilüfer'de sertifikalı kadın gücü
Nilüfer'de sertifikalı kadın gücü
Mavi Bayraklı plajlar tatilcileri bekliyor
Mavi Bayraklı plajlar tatilcileri bekliyor
Akıllı Şehir Konya'da Şehir Altyapısı “BOOM
Akıllı Şehir Konya'da Şehir Altyapısı “BOOM" İle Tek Merkezden Yönetiliyor
Bakan Bolat, Konya Büyükşehir'in Ereğli'ye Kazandırdığı “Gençlik Kampüsü
Bakan Bolat, Konya Büyükşehir'in Ereğli'ye Kazandırdığı “Gençlik Kampüsü"nü Ziyaret Etti
Son Haberler
Nilüfer'de sertifikalı kadın gücü
Nilüfer'de sertifikalı kadın gücü
Mavi Bayraklı plajlar tatilcileri bekliyor
Mavi Bayraklı plajlar tatilcileri bekliyor
Akıllı Şehir Konya'da Şehir Altyapısı “BOOM
Akıllı Şehir Konya'da Şehir Altyapısı “BOOM" İle Tek Merkezden...
Bakan Bolat, Konya Büyükşehir'in Ereğli'ye Kazandırdığı “Gençlik Kampüsü
Bakan Bolat, Konya Büyükşehir'in Ereğli'ye Kazandırdığı “Gençlik...
15 Temmuz öncesi şehitlikte anlamlı buluşma
15 Temmuz öncesi şehitlikte anlamlı buluşma
'Devlet Teşvikleri' Erzurum'da tanıtıldı
'Devlet Teşvikleri' Erzurum'da tanıtıldı

Ana Sayfa
Asayiş
Spor
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Eğitim
Magazin
Politika
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Konya Haber - Afyon haber