• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Asayiş
  • Spor
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Magazin Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
16:15
Başkan vekili Fuat Gümüş yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi
16:00
AFAD, zorlu görevlere Büyükşehir'le hazırlanıyor
16:00
Nilüfer'de tonlarca eski kitap geleceğe umut oldu
16:00
Zabıta Ekiplerinden Döner Salonlarına Denetim
12:00
Kemer'de altyapı çalışmaları sürüyor
11:45
Selahattin Eyyubi Caddesi'nde 2. etapta sona doğru
11:45
İzmir'de mezarlıklarda Türkiye'ye örnek olacak model
11:45
Başkan Erkan Aydın Başaran Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
11:45
İzmir Büyükşehir'de yapay zeka seferberliği
11:00
Konak'ın Gece Kermesi ile 150 kadının emeği kazanca dönüşüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Erdoğan ; Senegal ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmeye önem atfediyoruz
Politika
30 Ocak 2020 - 13:39
Güncelleme: 30 Ocak 2020 - 13:42

Erdoğan ; Senegal ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmeye önem atfediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Sall ile birlikte katıldığı Türkiye-Senegal İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye için hem önemli bir ortak hem de değerli bir dost olan Senegal ile ilişkilerimizi geliştirmeye önem atfediyoruz. Hedefimiz, ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarmaktır” dedi.

Politika
30 Ocak 2020 - 13:39
Güncelleme: 30 Ocak 2020 - 13:42
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan ; Senegal ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmeye önem atfediyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Türkiye-Senegal İş Forumu’na iştirak ederek, katılımcılara seslendi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) öncülüğünde yapılan toplantının ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş adamlarının destek vermediği ve öncülük etmediği bir kalkınma hamlesinin hedefine ulaşma şansı yoktur. Siyaset ile iş dünyasının el ele verdiği, hedef ve gaye birliği yaptığı durumlarda ise başarı muhakkaktır. Türkiye’nin 17 yılda ekonomide yazdığı başarı destanında siyasetçiler ile beraber çalışan, risk alan, mücadele eden iş adamlarının çok büyük payı bulunur” ifadelerini kullandı.
 

“17 YILDA TARİHÎ REFORMLARA İMZA ATTIK”

Türkiye olarak kamu ve özel sektörün el ele vererek 17 yılda tarihî reformlara imza attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İktidara geldiğimizde vatandaşlarımız yüksek faiz, yüksek enflasyon ve istikrarsız bir ekonominin cenderesi altında eziliyordu. İş adamlarımız bırakın birkaç yıllık planlar yapmayı birkaç ay sonrasını dahi kestiremiyordu. Böyle bir tablodan ülkemizi kurtarmakla kalmadık, aynı zamanda tarihimizin en büyük ekonomik sıçramasını gerçekleştirdik” dedi.

Türkiye’nin dünya ekonomisi sıralamasında, satın alma paritesine göre 18’incilikten 13’üncülüğe yükseldiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Millî gelirimizi 236 milyar dolardan 950 milyar dolarlara kadar çıkardık. İhracatımızı 36 milyar dolardan 181 milyar dolara taşıdık. Altyapı alanında 2003 yılında dünyada 39’uncu sırada iken bugün 9’uncu sıraya yükseldik. Şu an dünyadaki 10 önemli, dev altyapı projesinden 6’sı Türkiye’de bulunuyor.”

İstanbul Havalimanı’nın 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabının geçen yıl hizmete açıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Boğazı’na eş olacak son derece stratejik bir proje olan Kanal İstanbul’u hayata geçirmek için çalışıyoruz. Ayrıca son 17 yılda hızlı tren hatlarından havalimanlarına, tünellerden otoyollarına, köprülerden TürkAkım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’na kadar pek çok uluslararası büyük eseri hizmete aldık. Sağlıkta hem fiziki altyapı konusunda hem de tedavide cazibe merkezi olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Kısa süre önce Türkiye’nin küresel düzeyde markası hâline gelecek Türkiye’nin Otomobili’nin tanıtımının gerçekleştirildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geleceğin teknolojisi ile üreteceğimiz bu otomobili, sadece vatandaşlarımızın değil, inşallah tüm insanlığın kullanımına sunacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt içi ve yurt dışındaki yatırımlarda Türk firmalarının yanında olmayı, yeni iş birlikleri için iş dünyasını teşvik etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

“HEDEFİMİZ TİCARET HACMİMİZİ 1 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK”

“Türkiye için hem önemli bir ortak hem de değerli bir dost olan Senegal ile ilişkilerimizi geliştirmeye önem atfediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu noktada daha önce Sayın Cumhurbaşkanıyla ikili ticaret hacmimizi yükseltmeye yönelik bazı hedefler tayin ettik. İlk olarak 250 milyon dolar hedefini belirledik ve bunu gerçekleştirdik. Hedefimiz, ticaret hacmimizi orta vadede bugün yaptığımız görüşmelerden sonra 1 milyar dolara çıkarmaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticaretimizin büyük kısmı ülkemizin Senegal’e ihracatından oluşuyor. Biz ikili ticari ilişkilerimizi kazan-kazan temelinde, dengeli bir biçimde geliştirmek istiyoruz. Türk ekonomisi ile Senegal ekonomisi birbirini tamamlayıcı özelliklere sahiptir. G-20’nin üyesi ve bölgesinde önemli bir ekonomik güç olan Türkiye, Senegalli üreticiler için önemli bir pazardır” diye konuştu.

Senegal’in Türk iş dünyası için ciddi bir potansiyel barındırdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ulaşım imkânlarının da ülkelerimiz arasında arttığını görüyoruz. Türk Hava Yolları’nın Senegal’e haftada 8 seferi bulunuyor. THY ayrıca haftada 4 defa kargo uçuşu düzenleyerek ekonomik ilişkilerimize katkı sağlıyor. Türk müteahhitleri, Senegal’de birçok başarılı projeye imza atıyorlar.”

“TÜRK ŞİRKETLERİNİN YATIRIMLARINDAN EN BÜYÜK FAYDAYI SENEGAL HALKI SAĞLADI”

Dakar Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı’nın Afrika’da Türk firmalarınca gerçekleştirilen ilk yap-işlet-devret projesi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdou Diouf Kongre Merkezi, buraya bağlı inşa edilen otel ve Dakar Arena Stadyumu’nun da yine Türk müteahhitlerin imzasıyla hayata geçeceğini söyledi.

Uluslararası Expo Merkezi, hal binası ve tır parkı projelerinin de Türk firmalarınca inşa edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı ile şehir merkezi arasındaki raylı sistem hattının yapımının da sürdüğünü ifade etti.

Mevkidaşı Sall’in destekleriyle Türk müteahhitlik firmalarının Senegal’de bugüne kadar 775 milyon dolar değerinde 29 proje üstlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Firmalarımız bu projeleriyle Senegalli kardeşlerimizin istihdamına da katkı sundu. Türk şirketlerinin buradaki yatırımlarından en büyük faydayı yine Senegal halkı sağladı” ifadelerini kullandı.

Bu projelerin başarısının Türk iş çevrelerini Senegal’de daha fazla yatırım yapmaya teşvik ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji sektöründe de yeni yatırımların başlamış olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Balıkçılıktan tarıma, turizmden sağlığa kadar iş birliğini ilerletebilecekleri pek çok alan bulunduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için Karma Ekonomik Komisyon mekanizmasını etkin şekilde kullanmamız gerekiyor” dedi.

“AFRİKA İLE İLİŞKİLERİMİZİN HARCI SAMİMİYETTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: “Afrika’nın sorunlarına en iyi çözümlerin yine Afrikalı kardeşlerimiz tarafından geliştirilebileceğine inanıyoruz. Afrikalı kardeşlerimizin eski emperyalist güçlerin yol göstericiliğine ihtiyacı yoktur. Afrikalı dostlarımızın çıkar hesabı yapmadan iyi ve kötü gününde yanlarında olacak yol arkadaşlarına ihtiyacı var. Kıta ile bin yıllık kadim bağları olan Türkiye, Afrikalıların kader ortağıdır. Afrika ile ilişkilerimizin harcı samimiyettir, hasbiliktir, kardeşliktir. Hedefimiz birlikte kazanmak, birlikte başarmak, birlikte yol yürümektir.”

“Bir günlük yağmur, toprağın derinliklerine nüfuz etmez” şeklindeki Afrika atasözünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de kıta ülkeleri ile hasbi ilişki geliştirmenin, uzun vadeli dostluklar kurmanın, kazan-kazan temelinde iş birlikleri tesis etmenin gayretindeyiz. Kültür, turizm ve eğitim iş birliğinin geliştirilmesini, gençlerin desteklenmesini, kırsal ekonomi, tarımsal kalkınma ve kıtadaki alt yapının güçlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

“GELİN BU GÜZEL ÜLKENİN AYDINLIK GELECEĞİNDE SİZ DE YERİNİZİ ALIN”

İmzaladıkları yedi anlaşmayı bu yönde atılmış değerli bir adım olarak gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ülke olarak Afrika’nın derin irfanından, deneyimlerinden, zorluklara direnme azminden öğrenecek çok şeyimiz olduğunu biliyoruz. Senegalli yatırımcılardan Türkiye’ye güvenmelerini, Türkiye’nin mümbit yatırım ortamına inanmalarını istiyorum. Kapılarımız dünyadaki tüm yatırımcılara olduğu gibi Senegalli kardeşlerimize de daima açıktır. Aynı şekilde Senegal’in kapılarının da Türk müteşebbislere açık olduğunu yakinen biliyorum. Başta Senegal olmak üzere tüm kıta sathında Türk iş dünyasına ve şirketlerine gösterilen teveccühün artarak devam edeceğine inanıyorum. Buradan ülkemizdeki girişimcilerimizi Senegal’e yatırım yapmaya davet ediyorum. Gelin bu güzel ülkenin aydınlık geleceğinde siz de yerinizi alın, gelin Türkiye’nin tecrübesini, milletimizin birikimini bu topraklara taşıyın, gelin tüm dünyaya yeni bir iş birliği modelinin mümkün olduğunu gösterin.”

Cumhurbaşkanı Sall’e samimi misafirperverliği için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş konseyi toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi.

# recep tayyip erdoğan# recep tayyip erdoğan üniversitesi# recep tayyip erdoğan yaşı# recep tayyip erdoğan boyu# recep tayyip erdoğan hayatı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Emine Bulut için maça siyah pankartla çıktılar
Emine Bulut için maça siyah pankartla çıktılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emine Bulut cinayeti sonrası idam açıklaması: Benim kararım nettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emine Bulut cinayeti sonrası idam açıklaması: Benim kararım nettir
İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil eleştirisine cevap: 25 yılı bana yüklemeleri çok üzücü
İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil eleştirisine cevap: 25 yılı bana yüklemeleri çok üzücü
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büyük sermayeli şirketlerinin yöneticileri değişti
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büyük sermayeli şirketlerinin yöneticileri değişti
Son Haberler
Başkan vekili Fuat Gümüş yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi
Başkan vekili Fuat Gümüş yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi
AFAD, zorlu görevlere Büyükşehir'le hazırlanıyor
AFAD, zorlu görevlere Büyükşehir'le hazırlanıyor
Nilüfer'de tonlarca eski kitap geleceğe umut oldu
Nilüfer'de tonlarca eski kitap geleceğe umut oldu
Zabıta Ekiplerinden Döner Salonlarına Denetim
Zabıta Ekiplerinden Döner Salonlarına Denetim
Kemer'de altyapı çalışmaları sürüyor
Kemer'de altyapı çalışmaları sürüyor
'Corona virüsü' nedir, tedavisi var mı?
'Corona virüsü' nedir, tedavisi var mı?

Ana Sayfa
Asayiş
Spor
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Eğitim
Magazin
Politika
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Konya Haber - Afyon haber