İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Zabıta Teşkilatı’nın 200’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende zabıtanın kent için önemine dikkat çekti. Tugay, “İnsanlarımız zabıtayı gördüğü zaman büyük güven hissediyorlar” derken, 100 yeni zabıta memuru alımı için Bakanlığa başvuruda bulunduklarını açıkladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Zabıta Teşkilatı’nın 200’üncü kuruluş yıl dönümü ve Zabıta Haftası kapsamında düzenlenen törende zabıta personeliyle bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Başkan Tugay’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Pınar Okyay ve İsmail Mutaf, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Başak Bayram, daire başkanları, sendika temsilcileri ve zabıta personeli katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, Zabıta Teşkilatı’nın iki asırlık geçmişi ve kent yaşamındaki önemi vurgulandı.“İki asırlık görev ve sorumluluk”Zabıta personeline seslenen Başkan Tugay, teşkilatın 200 yıllık geçmişine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Sizlerle gurur duyuyorum. Sahip olduğunuz sorumluluğun ve hizmet ettiğiniz şehrin değerinin farkında insanlar olarak bu yolu yürüyorsunuz. İki asırlık sürede ülkede pek çok şey değişti. Kentler büyüdü, yönetimler değişti. Ancak bu süre içerisinde zabıtamızın görev ve sorumlulukları hiçbir zaman kesintiye uğramadı.”
Zabıtanın kent yaşamındaki rolünün yıllar içinde daha da genişlediğini belirten Tugay, ekiplerin yalnızca denetim yapan bir birim olmadığını söyledi.“Zabıtayı gören güven hissediyor”Zabıta personelinin kent genelinde yurttaşların huzuru ve güvenliği için önemli görevler üstlendiğini belirten Tugay, “Şehrin ve insanlarımızın huzurunu sağlamak, toplum sağlığına sahip çıkmak ve ortak yaşam alanlarını korumak adına çok değerli ve önemli görevler yerine getiriyorsunuz” dedi.
Zabıtanın kentte görünür olmasının yurttaşlara güven verdiğini ifade eden Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehrin meydanlarında, sokaklarında, çarşılarında, pazarlarında, sahilinde, her yerde insanlarımız zabıtayı gördüğü zaman büyük güven hissediyorlar. Çünkü zabıtanın olduğu yerde yanlışlara müdahale edileceğini biliyorlar. O nedenle halkımızın sizi üniformanızla görmesi onlara güven veriyor. Sizler de belediyemizin sahadaki en güçlü temsilcilerinden birisiniz.”100 yeni zabıta memuru için başvuruİzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatı’nın personel ve hizmet kapasitesini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Tugay, yeni zabıta memuru alımı için Bakanlığa başvurduklarını açıkladı.
Tugay, “Çağın yeniliklerini kuruma taşımak ve kapasitemizi artırmak için çalışıyoruz. Yeni zabıta alımı yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na tekrar başvurduk” dedi.
Zabıta teşkilatının güçlendirilmesinin kent yaşamına doğrudan katkı sağlayacağını ifade eden Tugay, “Ne kadar güçlü bir zabıta birimimiz olursa şehrimiz de o kadar huzur, güven ve düzen içerisinde olacak” diye konuştu.“Çok yönlü bir kamu hizmeti sunuyoruz”İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca da İzmir’in her noktasında kent düzeni ve toplum sağlığı için sahada olduklarını belirtti.
Yurttaşlardan gelen talep, şikâyet ve ihbarları değerlendirdiklerini söyleyen Daca, “Yalnızca denetleyen ve yaptırım uygulayan değil; önleyici, yönlendirici ve çözüm üreten bir anlayışla hareket ediyoruz. Zabıta hizmetinin, vatandaşımızla kurduğumuz iletişim ve sahada oluşturduğumuz güvenle çok yönlü bir kamu hizmeti olduğunun bilincindeyiz” dedi.Hedef daha güçlü ve uzmanlaşmış zabıtaDaca, önümüzdeki dönemde zabıta teşkilatının personel yapısını güçlendirmeyi, zabıta merkezlerini yaygınlaştırmayı ve ihtisaslaşmış ekipleri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknolojik imkanların hizmet süreçlerine daha etkin şekilde dahil edilmesinin de hedefler arasında olduğunu belirten Daca, ilçe belediyeleri ve paydaş kurumlarla yürütülen çalışmalarla kent genelinde bütüncül hizmet anlayışını güçlendirmek istediklerini ifade etti.
Törenin sonunda Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca, Başkan Tugay’a teşekkür plaketi verdi. Başkan Tugay da Daca ve şube müdürlerine, Zabıta Teşkilatı’nın 200’üncü kuruluş yıl dönümüne özel hazırlanan rozetleri taktı.
: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Gündem
02 Eylül 2026 - 15:15
Başkan Tugay: "Güçlü zabıta huzurlu şehir"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Zabıta Teşkilatı’nın 200’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende zabıtanın kent için önemine dikkat çekti.
Gündem
02 Eylül 2026 - 15:15
İlginizi Çekebilir





