"SANDIKTAN NE ÇIKARSA BAŞ GÖZ ÜSTÜNE "

TAKİP ET

Ünlü uluslararası ilişkiler stratejisti ve küresel iş insanı Esen Ermiş Ertürk hanımefendi katıldığı Tv programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda çok rahatsız edici bir durum var  oda şu; sanki Türkiye Cumhuriyeti Devleti yokmuş  gibi bazı söylemler gerek sosyal medyada gerek bazı youtube kanallarında dillendiriliyor.Seçimlerin manipüle edileceğine dair ya da işte seçim sonucunda iktidar eğer kaybederse seçimin sonucunu kabul etmeyecek gibi çok tehlikeli, halkı galeyana getirmeye yönelik açıklamalar var. Bunlar çok yanlış. Bir kere hem halkımıza hakaret hem devletimizi yok saymak anlamına geliyor bu açıklamalar. Burası muz cumhuriyeti değil! Böyle bir şey yok. Yani demokratik olarak seçimlere gidecek herkes. Oyunu kullanacak. Sonuç neyse  muhalefet olsun , iktidar olsun sandıktan ne çıkıyorsa baş göz üstüne diyecek ve devam edecek. Bu sahte haberler  bayrağımıza zarar veriyor, devletimize zarar veriyor, siyasetin çok ötesinde kavramlara zarar veriyor.

 

Dünya ekonomik forumunda bir rapor çıktı. Dünyanın pahalılık krizi  önümüzdeki on yıl boyunca devam edecek yani hayat pahalılığının devam edeceğine dair çok ürküten bir rapor yayınlandı. Burada yapılması gereken şeyleri sıralayamamışlar raporda önlemler yok sadece durum değerlendirmesi var.

Önümüzdeki dönemlerde Türkiye’nin katma değeri yüksek üretim ekonomisini,dışa bağımlı olmadan yani ithalat yaparak ihracat yapılan modelden %100 yerli ve milli üretim ekonomisine geçmek zorundayız. Savunma sanayi bu anlamda çok önemli. savunma sanayinin, siyasileştirmek, işte muhalefetin şu anda yaptığı gibi siyasi bir şekilde hedefe koymak da doğru değil birçok yanlış olan şey var ama en bence tüm toplumun rahatsız olduğu şeylerin başında terörle mücadeleye laf edilmesi nobran ve nezaketsizlik dili hiç kimse kullanmamalı. Saygı, sevgi işte nezaket dilini korumak gerekiyor. Ben böyle düşünüyorum ve toplumun birçok kesiminde de bu anlamda bir bir rahatsızlık var.Bayrağa,ezana,Mehmetçiğe dil uzatmayın! Dediğim gibi sandıktan ne çıkarsa baş göz üstüne,ancak inşallah milli ve manevi değerlerimizi korumaya yönelik sonuç çıkacaktır sandıktan diye düşünüyorum.

Esen Ermiş Ertürk Türkiye siyaset Seçim