TÜRKİYE BARIŞIN GARANTİSİDİR.MÜTTEFİK GİBİ HAREKET ETTİKLERİ SÜRECE !

TAKİP ET

Türk siyaset ve iş dünyasının önemli ismi Esen Ermiş Ertürk, Endonezya'nın Bali adasında başlayan G20 zirvesini değerlendirdi.

“Endonezya Devlet Başkanı Widodo, G20'ye ikinci bir soğuk savaş olmaması çağrısında bulundu. Bunu değerlendirelim. Dünyadaki tüm çatışmaların temelinde yayılmacı politikalar ve ekonomik krizin yarattığı sorunlar, tarihi sorunlar var. Biz Türkiye olarak tüm barışların garantörüyüz. Müttefik gibi davrandıkları sürece. Terörün her türlüsünden uzaklaşsınlar, oturduğumuz masalarda birbirimize verdiğimiz sözlere sadık kalsınlar. Biz ne doğulu ne de batılı devletler. İkimiz de köprüyüz, bunu kabul etmeleri lazım.

Rusya ve Çin ile, AB ve ABD ile hem ekonomik hem de siyasi ilişkilerimiz var ve bu ilişkilerimizi uluslararası hukuk çerçevesinde sürdüreceğiz. Ancak batılı müttefiklerimiz zaman zaman hukukta tutulması gereken hususları unutuyorlar. Açıkça söylemek gerekirse 2022'de hala "böl, böl, fethet" mantığıyla bizimle aynalı masaya oturamıyorlar. . Barış ve ittifak hukuku çerçevesinde her türlü görüşmeye açığız.”

G20 Esen Ermiş Ertürk Rusya Çin Türkiye ABD AB AB