SİYASETÇİLERE HALKIN VERDİĞİ MESAJLARI İYİ OKUMAK GEREK!

TAKİP ET

Türkiye %93 oranında rekor katılımla sandıklara gitti.Seçim 2023'ün sosyolojik ve siyasi mesajlarını önemli bir isimle değerlendirdik.

Uluslararası İlişkiler sitratejisti,iş insanı Esen Ermiş Ertürk .

“-Başkanlık ikinci tura kaldı.Ancak belirsizlik ortadan kalktı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13.Cumhurbaşkanı olacağı hem yurt dışında hem yurt içinde çoktan fiyatlandı!

 

-Meclis'te çoğunluk Cumhur İttifak’ının oldu.

 

-Tarafsız olan anket firmaları için şöyle söyleyebiliriz;halkın anket firmalarına gerçek fikirlerini iletmekten imtina ettiği anlaşıldı.Muhalefete çalışan anket firmalarının,ajansların (özellikle sürekli ekranlara çıkarılanların)gerçek rakamları parti liderlerine aktaramadığı ortaya çıktı.

 

-Terliği koysak kazanır anlayışı,ekonomide sorun var millet mecbur bizi seçecek bakışının seçim kazandırmadığı anlaşılmıştır.

 

-Halkımız için ;FETÖ-PKK/YPG /DHKP-C ,vs… Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasını tehtid eden terör örgütleriyle mücadelenin herseyden önemli olduğunu,bayrak,şehit,ezan gibi milli manevi unsurların vazgeçilmez olduğu anlaşılmıştır.

 

-Türk milliyetçilerinin,Atatürkçülerin ,Millet ittifakına oy vermekten çekindiği seçimlerin kaderinin seçmen demografisinin gerçeklerinin bambaşka olduğu,seçimlerin belirleyicisinin HDP,Yeşil Sol,TİP  gibi partiler olmadığı,olamayacağı anlaşıldı.

 

-Milli görüşü temsil ettiğini idda eden Saadet Partisi’nin tabanın Yeniden Refah Partisi’ni tercih ettiği ve bundan sonra seçmen kitlesinin eve dönüş yaparcasına Yeniden Refah çatısı altında toplanacağı.

 

-İyi Parti’ye milliyetçi seçmenin oy vermekten imtina ettiği ,Sinan Oğan’ın tepki oylarını aldığını ve aslında yeni dönemin şifrelerini Türkiye siyasetini burdan okumak gerektiği anlaşılmıştır.

 

-Deva ve Gelecek Partisi’nin oy oranları 0-1 bandında olmasına rağmen CHP kadrolarından milletvekili sahip olmasının CHP’nin siyasi geleceğine olumsuz etkilerinin olacağı anlaşılmıştır.

 

 

-DEPREM BÖLGESİNDE DEVLET YOK DİYENLERİN O BÖLGELERDE SANDIĞA GÖMÜLDÜĞÜ anlaşılmıştır.

 

-Özetle Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşları bu ülkede ki sorunları çözerse gene Recep Tayyip Erdoğan çözer,istikrardan ödün vermeyelim demiştir.”

seçim siyaset Esen Ermiş Ertürk