Propazar Acil Göz Vücut Duşunun Önemi

TAKİP ET

Çalışma esnasında problem yaşanmaması için acil göz vücut duşunun doğru şekilde yerleştirilmesi şarttır.

Çalışma esnasında problem yaşanmaması için acil göz vücut duşunun doğru şekilde yerleştirilmesi şarttır. Zararlı kimyasallar ya da riskli maddelerin bulunduğu bir ortamda çalışıyorsanız acil göz vücut duşu kısa sürede ulaşabileceğiniz uzaklıkta bulunmalıdır. Eğer ciddi sorunlar yaşamak istemiyorsanız göz vücut duşuna ulaşacağınız yolda herhangi bir engelin olmaması gerekiyor. Göz vücut duşunu koyduğunuz yer hijyenik bir vaziyette olmalıdır. Ayrıca su çıkışlarının üzeri kapatılmalıdır. Eğer kolay çıkarılamayan kapaklarla üzerini kapatırsanız acil durumlarda büyük sıkıntılar yaşarsınız. Göz duşunun yakınında elektrik barındıran cihazların olması can güvenliğini riske atar. Duşu amacı dışında kullanmamanız gerektiğini bilerek hareket etmeniz gerekiyor.

Göz Duşu Nedir?

Göz duşunun kullanım amacı zararlı kimyasallara maruz kalmayı engellemektir. Çalıştığınız ortamda böyle bir durum oluştuysa acil göz vücut duşu kullanarak oluşabilecek tehlikelerin önüne geçebilirsiniz. Özellikle korozif etkili kimyasallara maruz kaldıktan sonra birkaç saniye içinde göz duşu kullanmanız gerekiyor. Yıkama işleminiz 15 dakikadan az olmamalıdır. Hemen müdahale etmeniz zararın en aza indirgenmesi için önemlidir. Zararlı maddeleri su vasıtasıyla temizlerken gözlerinizi açık tutmalı ve her yöne çevirmelisiniz. Zararlı maddenin temas ettiği her yeri göz vücut duşu ile temizlemeniz gerekiyor. Acil emniyet göz ve vücut duşu hakkında bilgi edindiğiniz zaman hijyeni sağlamanız çok daha kolay olacaktır.

 

Acil Emniyet Vücut ve Göz Duşu İstasyonu Nedir?

İş esnasında birçok işçi alkali, asit ya da kostik gibi maddelerin gözüne temas etmesiyle çok sayıda kazalar meydana gelir. Bu maddelerin yanı sıra tahta, metal çapağı, toz ve kir gibi zararlı etkenlerden de korunmak için göz vücut duşu kullanılır. Acil durumlarda göz duşunu kullanabilmek için kapağın uzaktan kumandalı sistemle kapatılması iyi olur. Teknolojinin gelişmesiyle göz vücut duşları eller kullanılmadan kol ve pedal düzenekli olacak şekilde üretimi sağlanır. Kullanılan depo ya da şebekeye bağlı olarak içerisinde su haricinde kimyasal içerikli portatif modellere rastlamak mümkündür.

Kullanım alanları genellikle laboratuvar, fabrika ve kimya hanedir. Bunun haricinde hastane gibi kimyasalların fazla bulunduğu ortamlarda da kullanılır. https://www.propazar.com/vucut-goz-dusu ve https://www.propazar.com/vucut-goz-dusu sitemizden alabilirsiniz.