NEDEN "TÜRKİYE YÜZYILI" ?

TAKİP ET

Deneyimli siyasetçi, stratejist Esen Ermiş Ertürk hanımefendi katıldığı Tv programında Ukrayna-Rusya krizi konusunda son gelişmeleri değerlendirdi.

Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” sözünü açıkladı

Esen hanım’ın açıklamalarını şöyle;


“Sayın Cumhurbaşkanı krizin başında şöyle bir şey söyledi, Türkiye, Ukrayna’dan da Rusya’dan da vazgeçemez” Bunu niye dedi? Öncelikle bunu idrak etmek gerekiyor. Çünkü Karadeniz’e en uzun kıyısı olan 2.ülkesiniz. (Birincisi Ukrayna) Dolayısıyla buradaki barış ve istikrar sizin için dünyadaki birçok ülkeden daha önemli.Putin büyük Çarlık hayali olduğunu ,Rusya’nın SSCB dağılmadan önceki haline dönmesini istediğini , Putin ve O’nu yetiştiren ideolojiyi uzun yıllar analiz  etmiş ve biyografisini yıllar öncesinde öğrenci iken yazmış birisi olarak söylüyorum. Kendi hayallerini Rus halkının hayali haline getirebildi mi bunu bilmiyoruz. Öte yandan bu kadar agresif ve hızlı adımları Çin’i de çok mutlu etmiyor ben böyle gözlemliyorum.

Ekonomik ve stratejik olarak Çin,Rusya’ya destek konusunda direk ve net destek açıklamalar yapmaktan imtina ediyor .Çünkü Çin’in tek bir odak noktası var “Kuşak Yol Projesi” buna hangi ideolojiden,inanıştan olursa olsun tüm ülkelerin dahil olmasını istiyor.Türkiye bu anlamda vazgeçilmez konumda.(İpek Yolu,) Kuşak Yol projesi haritasına göz atarsanız biz köprüyüz ve olmazsa olmaz konumdayız.İşte bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” açıklamasının nedenini de anlayabilirsiniz.ABD ve AB ise bu projenin hayatı geçmesi halinde 2030 yılı sonrası Çin ekonomisinin kendisini geçeceğinden dolayı enteresan hamleler yapıyor ve yapmaya da devam edecektir bu bir var olma mücadelesi diyebiliriz.Türkiye tarafsız olmaya tabi ki devam edecek.Türkiye

Cumhuriyeti devletinin kurucu değerleri ve kadim Türk devletlerinin diplomasi gelenekleri bunu gerektiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yüzyılı Esen Ermiş Ertürk Rusya Çin Ukrayna Kuşak Yol Projesi