Türk Şirketleri Düsseldorf Medica Fuarında Gövde Gösterdi

TAKİP ET

Medikal sektörünün en büyük şirketlerini bir araya getiren Medica Düsseldorf fuarı her ülkeden en büyük satıcı ve alıcıları bir araya getiriyor. Bu yıl 14-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen fuarda yüze yakın Türk şirketi damgasını vurdu.

Ticaret Bakanlığı ve İKMİB' in katkılarıyla medikal sektörünün önde gelen şirketleri Dünya'nın en büyük medikal fuarında yüksek katılım ile gövde gösterdi. Türkiye'nin ihracatında önemli bir paya sahip ve katma değeri yüksek olan medikal ürünler Dünya’nın en büyük alıcılarıyla buluşmuş oldu. 

 

Türkiye medikal ürün üretimiyle Avrupa pazarında önemli bir payı elinde bulunduruyor. Medikal sektörünün farklı alanlarında uzmanlaşmış şirketleri 16 holün tamamında yer edindi. Dezenfektanlar, tıbbi sarf malzemeleri, tıbbi cihazlar, yüksek teknoloji cerrahi ürünleri, hasta bakım ürünleri başta olmak üzere her alanda Türk şirketleri de varlığını gösterdi. 

Hedefimiz Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmak

Baylar Medikal Temizlik Kozmetik Limited Şirketi genel müdürü Ahmet Ensar Baylar bu seneki katılımlarından çok memnun olduklarını belirtti. İspanya, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeden müşterilerini ağırlamaktan gurur duyduk, hedefimiz Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmak. Tıbbi cihaz ve yüzey dezenfektan grubu ürünleriyle öne çıkan şirketin satışlarının yüzde doksanını ihracat satışları oluşturuyor.

 

İhracat satışlarıyla gelirlerimizi hızlı bir şekilde arttırdık ve önünüzdeki yıllarda bu büyümenin devamının gelmesini bekliyoruz. Amacımız Türkiye’nin medikal alanında en yüksek cirolarına ulaşmak ve katma değerli üretimle ekonomimize destek olmak. Artık Avrupa raflarında yerli üretim ürünler Türk markalarının etiketleriyle yer almaya başladı. Amacımız kendi markamızın bir dünya markası haline gelmesi.

Özel Marka üretimleriyle satışlarını arttırıyorlar

Avrupa’nın önde gelen medikal firmaları için özel markalı ürünleriyle satışlarını arttırıyorlar. Baylar Medikal ihracat müdürü Murat Kayalı sözlerine şöyle devam etti: “Avrupa’nın en çok bilinen markalarına ulaşarak satın alma yöneticileriyle birebir temasa geçiyorum. Ürettirdikleri ürünleri daha rekabetçi fiyatlar ve daha üstün kalite ile temin ediyoruz”. Son yıllarda pandemi ile beraber tüketimi daha da artan tek kullanımlık hasta bakım ürünleri, tıbbi cihaz dezenfektanları, ve ıslak mendil grubu ürünleriyle dikkat çeken Baylar Medikal üretim kapasitesini 2023 yılında daha da arttıracağını belirtiyor.

 

medica medikal fuarı dezenfektan hasta bakım ürünleri