KUTUPLAŞMAYA DİKKAT !

TAKİP ET

Katıldığı Tv programında önemli değerlendirmelerde bulunan Esen Ermiş Ertürk ;

“Dünyanın her yerindeki bastırılmış bazı jeopolitik riskleri işte gerginlikleri, ideolojik olsun, etnik köken kaynaklı olsun hepsinin teker teker pandoranın kutusu gibi açıldı” dedi.Esen hanım sözlerine şöyle devam etti;

“Tayvan, Ukrayna,Peru,Kosova,İran görüyorsunuz dünyanın birçok yerinde gerginlikleri kaşımaya başladılar.Yukarıdan büyük resme bakmak gerekiyor. Neden şu anda bu kadar farklı coğrafyalarda bu kadar çok kriz patlak veriyor? Çünkü küresel bir ekonomik kriz var.Bütün devletler şu anda kendi vatandaşlarının derdinde ,  reçete yazıp sorunu çözmeye çalışıyorlar kısacası herkes kendi canının derdinde .Bu ortamı fırsat bilen bundan kaos çıkarmaya çalışan odaklar var.Aman dikkat!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin soğuk savaştan sonra öneminin inanılmaz arttığı bir süreci yaşıyoruz özellikle diplomasi alanında .Çünkü  birbirleriyle iletişim kuramayan birçok devletin Türk devletiyle iletişimde olması doğal ara buluculuk görevine yol açıyor Bu çok önemli. Şu anda dünyada belki de en kıymetli şeylerden bir tanesi diyalog kurabilmek.

“ Devletimin yanındayım, polisimin yanındayım, askerimin yanındayım, terörle mücadeleye devam” diyenler adeta duymamazlıktan geliniyor ancak ilginç bir şekilde, basın anlamında söylüyorum. ama ne zaman ki devleti özellikle yurt dışında ya da yurt dışı menşeli bir yerde şikayet ettiğinizde, eleştirdiğinizde böyle sırtlarına alıp sizi bir anda kahraman ilan ediyorlar. Bu beni ve birçok vatanseveri çok rahatsız ediyor .Bu her zaman böyle olmuştur , bu durumdan rahatsız olmanın iideolojiyle alakası olmadığını , sağcısı, solcusu olmadığını vatansever ,namuslu insan var bir de namussuz,vatansızlar var ! .Siyasetin yapılma amacı vatanına, halkına hizmet etmektir biliyorsunuz ki. Her zaman diyalogla, iletişimle ve birbirimizle olan o gönül bağını koparmadan her konuyu konuşabilmeliyiz. Bu anlamda hem siyasilere  hem de aydınlarımıza çok iş düşüyor. Aydınlarımız  bazen çok nobran bir dil kullanıyorlar. Ben bu nobran dili de çok tehlikeli buluyorum. o yüzden önümüzdeki seçim sürecinde çok daha demokrasiye yakışan ve sandığa saygılı bir şekilde yürütebilmemiz için gönül diliyle konuşmak gerekiyor.

Esen Ermiş Ertürk Siyaset kutuplaşma Kosova Peru Rusya İran