Kişiliğinizi yansıtan istemsiz karalamalar

TAKİP ET

Farkında olmadan çizdiğiniz şeylerin de bir anlamı var.

Derste, toplantıda, bekleme salonunda, daldığınız telefon görüşmesinde, içinden çıkamadığınız stres anında masanın üzerindeki kağıt ve kaleme yönelerek gelişi güzel karalamalarda bulunmak belki de yaptığımız en kolay şey. İstemsiz karalamalara anlam yüklemek bilim adamlarının kişilik araştırmalarında vardığı son nokta. Uzmanlara göre dünyanın her yerinde benzer figürlerin kullanılıyor olması bir tesadüf değil. Sigmund Freud’un açtığı psikolojik deneyler ışığından hareketle istemsiz karalamaların da anlam taşıdığı bir gerçektir. Rastgele çizgiler, geometrik şekiller, yıldızlar, üçgenler, üç boyutlu kutular, ok işaretleri, ağaçlar, daireler, kalpler, atılan imzalar ve birçokları. Gerçekten çok ilginç hatta inanılması güç bir olay gibi görünse de doğruluğu kanıtlanmış bir bilgi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ciddi anlamda farkına varmadan yaptığımız  istemsiz karalamalar; iç güdü ve beyin yönlendirmesiyle gerçekleştiği taktirde doğrulanmaktadır. Anlamsız gibi görünen bu karalamalar aslında kişiliğiniz ele veriyor.
 

RASTGELE ÇİZGİLER : Yukarı aşağı, sağa sola, iç içe veya karşılıklı çizgiler sizin dolaylı düşünme eğilimi içerisinde olduğunuzu ve kısmen de olsa rahatsızlık duyduğunuzun göstergesidir.

YILDIZLAR : Küçüklü büyüklü çizdiğiniz yıldızlar umut, iyimserlik ve olumlu beklentiler içerisinde olduğunuzu yansıtmaktadır.

KALPLER : Kağıdın sağ üst köşesine minik bir kalp yapıp içini boyuyorsanız sevdiğinizi düşünüyorsunuz demektir.

AĞAÇLAR : Dallı budaklı, kütüklü meyveli çizdiğiniz o ağaçlar var ya ne denli hırslı ve yüksek bir egoya sahip olduğunuzun habercisidir, egonuza dikkat edin.

ÇİÇEKLER : Papatyalar, güller ve laleler… Artık hangisine eliniz yatkınsa. Çizdiğiniz çiçek figürleri doğaya karşı duyduğunuz özlem veya doğallığı sembolize etmektedir.

OKLAR : Uzun kısa eğri büğrü çizdiğiniz oklar motivasyon ve kararlılık habercisidir. Dik ve düzgün bir ok hedefe gösterilen önemi, desenli bir ok ise arzuları belirtir.

KUTULAR : Olumlu ruh halinizi, içinde bulunulan durumu kontrol altına alma isteğinizi, yardımsever ve yapıcı olma eğiliminizin göstergesidir.

ÜÇ BOYUTLULAR : Üç boyutlu kutu vs. çiziyorsanız konuyu farklı yönleriyle ele alma eğilimi içerisindesiniz demektir.

ÜÇGENLER : Mantıklı ve rasyonel karar alma isteğinizi üçgen çizmiş olmanızdan anlamak çok da kolay olmasa gerek.

DAİRELER : Sakin olma eğilimi, arkadaşça ve esnek davranışınızı gösterir.

İMZALAR : İmzasını atan insanlar ise ; zamanlarının çoğunu kendilerini geliştirmeye ve donatmaya sarf ettikleri kanıtlanmıştır. Eğer imza düzenli ve anlaşılırsa, bu o kişinin çok açık sözlü olduğunun göstergesidir. Karmaşık ve anlaşılmayan imza bireyin kişiliğinin de karmaşık olduğuna işarettir. Bu insanlar aynı zamanda barış yanlısı olurlar. Rekabet ve kişiler arası mücadelenin oluşmaması için ellerinden geleni yaparlar. Daima kendilerini teyit etmeye çalışırlar. Biraz etrafındakilere de dikkat etmeleri iyi olur.

EV : Bireyin güvenlik ihtiyacında olduğunu hatta eğri büğrü çizilen ev de ailede yaşanılan sıkıntıların bir belirtisi olduğu da  net bir şekilde belirtilmektedir.

İSİM : Zaman zaman başkalarının çoğu zaman da kendi isminizi yazıyor olabilirsiniz. Eğer kendi isminizi yazıyorsanız dikkat çekmekten hoşlanıyorsunuz; başkasının ismini yazıyorsanız aklınızın o kişiyle dolu olduğunu yansıtmaktadır .

ÇÖP ADAM : Çöp adam deyip geçmeyin yansıttığı kişilik gayet ilginç; duygularını kontrol altına almayı başarmış olma duygusunu belirtir.