KAVH JAFARI TURİST DAVRANIŞLARINI ÖĞRETİYOR

TAKİP ET

Coronavirüs, son yıllarda tüm dünyada hayatı önemli ölçüde etkilemiş ve sekteye uğratmıştır.

Coronavirüs, son yıllarda tüm dünyada hayatı önemli ölçüde etkilemiş ve sekteye uğratmıştır. Dünya çapındaki araştırmacılar, bireyler ve küresel sağlık kuruluşları için belki de en önemlileri olan koronavirüs tedavileri ve aşıları ile giderek daha fazla ilgilenmeye başlıyor.

Özellikle karantina döneminde insanların ruh sağlığı da çok önemli. Pek çok birey tecrit edilmiş durumda ve ekonomik ıstırap, dünyanın her yerindeki tüm popülasyonlarda sinir ve akıl hastalıkları yaratıyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki Kaveh Jafari ve meslektaşları, koronavirüs sırasında turist davranışları üzerine akademik bir araştırma yaptılar ve şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydular.

"COVID-19 Pandemisinin Türk Turistlerin Tüketici Davranışları Üzerindeki Etkileri" başlıklı araştırmaları, turizm ve otelcilik alanındaki önemli bir İspanyol akademik dergisinde yayınlandı. COVID-19'un COVID-19 salgını döneminde insanların yaşam tarzı, istihdam ve seyahat üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ve insanların seyahat etme istekliliği, boş zaman seçimleri ve kamu hijyeni endişeleri üzerinde farklı etkileri olduğunu göstermektedir.

Genel olarak, bir COVID - 19 salgınının etkisi, paroksizmin türü ve süresi ile belirlenir, iç teşvik ve dış zorlamanın yanı sıra seyahat yasaklarının kombinasyonu ile seyahat ve turizmde bir düşüş yaratır.

Bu bağlamda, Kaveh Jafari diyor ki,

Veriler, ziyaretçilerin şikayet ettiği sitelerde çevrimiçi olarak toplanmıştır. İlk önce internet verilerini kullanarak bu tür sonuçları alamayacağımıza inanmıştık, ancak uzun araştırmalardan sonra hoş bir şekilde şaşırdık.

Ziyaretçilerin içsel duyguları ile sokağa çıkma yasağı kuralları arasında önemli bir ilişki olduğunu gösterebiliriz. Turistlere ve turizmle ilgilenen herkese bunu daha iyi anlamak için araştırmamızı incelemelerini tavsiye ediyorum.

Bu Kaveh Jafari'nin Corona Virüsünün etkileri üzerine ilk çalışması değil, Corona'nın Instagram hemşirelerinin yaşamları üzerindeki etkisine ilişkin araştırma daha önce prestijli bir İsviçre halk sağlığı dergisinde yayınlandı. Şimdiye kadar, Corona'nın toplumsal etkisi hakkındaki soruşturmaları ilerliyor gibi görünüyor.

kavehjafari academicresearch tourism hospitality socialscience