HER YER KARMAKARIŞIK !

TAKİP ET

Siyasi Analist Esen Ermiş Ertürk katıldığı Tv programında çarpıcı analizlerde bulundu.'Küresel sistem her anlamda kaosu yaşıyor istikrar ve liderliğe en ihtiyaç duyulan dönemlerden geçiliyor ve bu dönemi biz yedili masanın,kendi iç çekişmeleriyle mi geçirmeyi tercih edeceğiz' dedi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, terör örgütü PKK/YPG mensuplarının Fransa Senatosunda ağırlanması ve madalya verilmesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılmasına dikkat çeken Esen Ermiş Ertürk”terörle mücadele hayati öneme sahip,kör gözün parmağına dercesine hamleler yapılıyor,dışarda ve içerde hem stratejik hamleler hemoperasyonlar sürüyor daha bugün İstanbul'da DHKP-C'ye operasyon yapıldı çok sayıda gözaltı var.

Dünya’da aynı anda birçok ülke iç barışı,toplumsal ayaklanmalarla kaybediyor.İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, koalisyon ortaklarına "tartışmalı yargı düzenlemesini askıya alma kararını" iletmesine rağmen yargı düzenlemesi karşıtlarının protestoları devam ediyor.

Fransa'da 2 aydır kitlesel protestolara yol açan ve emeklilik yaşının kademeli olarak 64'e çıkarılmasını içeren reforma ilişkin yasa tasarısının Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan kabul edilmesinin ardından sokaklardaki karışıklık sürüyor.utin Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirmek istiyor ve Almanya üzerinden Avrupa’ya nükleer tehtid açıklamaları yapılıyor. İskoçya’ya Pakistan asıllı bir Müslüman Başbakan seçildi ve ilk açıklaması İngiltere’den ayrılmak,bağımsızlıkla ilgili oldu.

Ekonomi deseniz ABD ve AB ülkelerinde bankalar batıyor,küresel borçluluk oranları rekor seviyede.Enerji güvenliği,gıda güvenliği,vs kaynaklı fiyat yükselişleri rekor seviyelerde.”

Esen Ermiş Ertürk terörle mücadele