Gazeteci Mustafa Özke'nin şiirleri sınırları aştı
Adanalı gazeteci yazar şair Mustafa Özke'nin şiirleri Türk Cumhuriyetleri'ndeki yazın dünyasının saygın profesörleri ve değerli sanatçıları tarafından Azeri, Özbek, Kırgız ve Kazak dillerine çevrildi.
Adanalı gazeteci yazar şair Mustafa Özke'nin şiirleri Türk Cumhuriyetleri'ndeki yazın dünyasının saygın profesörleri ve değerli sanatçıları tarafından Azeri, Özbek, Kırgız ve Kazak dillerine çevrildi.
Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Şehmus Özke'nin şiirlerini, Kazakistanlı Prof. Dr. Gülnaz Fayzulla, Prof. Dr. Dosbol İslam, Azerbaycanlı şair ve çevirmen Dr. Shermurod Subhon, Azerbaycanlı şair ve yazar Ekber Qosalı ve 14 ülkede kitapları yayınlanan Kitob Dünyasi gazetesi baş redaktörü Xosiyet Rüstem Özbek, Azeri, Kırgız ve Kazak dillerine çevirdi. Şiirler, dünya çapında tanınan Kitop Dünyasi adlı gazetede ve çeşitli bilgisunar sitelerinde yayınlandı. Başta yazar Coşkun Karabulut olmak üzere, Türk Cumhuriyetleri'nde şiirlerini farklı dillere çeviren profesörlere ve sanatçılara teşekkür eden gazeteci Mustafa Özke'nin yazın dünyasının çeşitli alanlarında başarı ve ödülleri de bulunuyor.
ALTIN KOZA'DA FİNALE KALDI
Adana 29. Altın Koza Film Festivali'nde finale kalan Büyük Saat'ten Taşköprüye ile Seyhanspor'un 100. Yılı'nda hazırlanan Cumhuriyet Çocukları belgeselinin de metin yazarlığını yapan gazeteci Mustafa Özke'nin, Cem Alfabesi, Kum Kamyonları, İğne Oyası, Dışarıdaki Ben, Mor Penalı Mandolin ve Umut Tohumları gibi kısa öyküleri ve çeşitli şiirleri başarılı yazın emekçileri tarafından sanal ortamlarda seslendirildi.
YAPITLARI EZGİLENDİ
Mustafa Özke'nin Var mı İstanbul Kadar ve Yalnız Kal Anla adlı eserleri, Akdeniz Akşamlarının ünlü bestecisi ve söz yazarı Serhan Kelleözü tarafından ezgilendi.
Türkiye dışında Bosna – Hersek, Suriye ve Kuzey Kıbrıs'ta fotoğraf çalışmalarına katılan yazar Mustafa Özke'nin Çatırya, Zifiri Karanlıkta Bir Mum Işığı ve Kısa Öyküler Uzun Yaşamlar adlı üç kitabı bulunuyor.
PUDUHEPA ve HACI BEKTAŞİ VELİ ÖDÜLLERİNİN SAHİBİ
Öte yandan, gazeteci yazar Mustafa Özke'nin, Adana'da 2018 yılı Puduhepa Onur Ödülü, Nevşehir'de İğne Oyası öyküsüyle Hacı Bektaşi Veli Ödülü, Antalya'da Sapan şiiriyle Kaygusuz Abdal Özel Ödülü, Osmaniye'de Nisan Yağmurları şiiriyle M. Cemal Şenadam Özel Ödülü, İstanbul'da Karpuz Çekirdeğinden Entariler öyküsüyle Sennur Sezer başarı ödülü, Adana'da Kendini Sevmekle Başla Hayata köşe yazısıyla birincilik ödülü, Ankara'da Zifiri Karanlıkta Bir Mum Işığı söyleşisiyle ikincilik ödülü, Gaziantep'te Canevi şiiriyle Vahittin Bozgeyik ödülü, Adana'da Cimri köşe yazısıyla mansiyon ödülü, Osmaniye'de Deniz Feneri şiiriyle üçüncülük ödülü, Malatya'da Umut Tohumları öyküsüyle başarı ödülü, Mersin'de Silifke şiiriyle mansiyon ödülü, Malatya'da 128 Ramiz öyküsüyle başarı ödülü, Kütahya'da Papatyalar şiiriyle özendirme ödülü, Adana'da Yelken şiiriyle üçüncülük ödülü, Osmaniye'de Burgazada şiiriyle başarı ödülü ve Adana'da Yaka Mendili köşe yazısıyla 2019 yılı ÇGC Özel Ödülü gibi çeşitli başarıları biliniyor. Mustafa Özke, Sürekli Basın Kartı sahibi olup evli ve iki çocuk babasıdır.