Bir Kadının Hayatını Kurtarmak İsterken 'Katil' Olan Genç Gündemde: #KadirİçinAdalet

TAKİP ET

Sosyal Medya, sevgilisi tarafından darp edilen kadını kurtarmak isterken 'Katil' olan Kadir Şeker'i konuşuyor. Fen Lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, müdahale etmek istediği adamın saldırısına maruz kaldı ve çıkan boğuşmada saldırganı üzerindeki mevye bıçağı ile yaraladı. Saldırgan hastanede hayatını kaybederken Kadir Şeker ise tutuklandı. Saldırganın yaralama, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan toplam 19 kaydının olduğu ortaya çıktı.

Bir Kadının Hayatını Kurtarmak İsterken ’Katil’ Olan Genç Gündemde: #KadirİçinAdalet https://t.co/DXUuAWyQWn

— MUSTAFA Ç. (@MevlanaKonya) 8 Şubat 2020



MUSTAFA Ç.@MevlanaKonya

Trajik olayın ardından Twitter'da #kadiricinadalet etiketiyle 100 binden fazla paylaşım yapıldı. Kadir Şeker'in bir kadın cinayetini engellediği ve kendisine katil denemeyeceği yönündeki paylaşımlardan öne çıkan bazı ifadeler şu şekilde:

"Bugün belki de Ayşe D. cinayetini konuşmuyorsak Kadir sayesindedir."

"Bu çocuk benim gözümde kahramandır"

"Kadir Şeker, meşru müdafaa kapsamında beraat ettirilmelidir"

Olay nasıl yaşandı?

Ajansların aktardığına göre Konya'da yaşayan ve üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, dün kütüphaneden çıktığı sırada bir kadının darp edildiğini gördü.

 

Bir parkta Ayşe D. isimli kadını darp eden saldırgan Özgür Duran, kendisine müdahale etmek isteyen Kadir Şeker'e de saldırmaya başladı.

Olayın yaşandığı Kosova Mahallesi'ndeki park

Saldırgan, elinden kurtulan ve kaçmaya çalışan Kadir Şeker'i yakalayarak tekrar saldırdı. Bunun üzerine Şeker, meyve soymak için yanında taşıdığı bıçakla Duran'ı göğsünden yaraladı.

Hastaneye kaldırılan saldırgan yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.Polis ekipleri, olay yerindeki kan izlerini takip ederek, Kadir Şeker'i ikamet ettiği teyzesinin evinde gözaltına aldı.

Darbedilen Ayşe D. de ifadesinde Kadir Şeker'in kendisini kurtarmaya çalıştığını söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen ve göz yaşlarını tutamayan gencin yüzünde ve boğazında darp izleri olduğu görüldü. Kadir Şeker, emniyetteki işlemlerinin ardından "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Saldırganın 19 suç kaydı bulunuyor

Saldırgan Özgür Duran'ın, 'Kasten yaralama', "hırsızlık', "yağma" ve "uyuşturucu madde ticareti" gibi suçlardan toplam 19 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

 

'Oğlumun tek amacı kadını kurtarmaktı, kendini feda etti'

Baba Cengiz Şeker ise gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun üniversiteye hazırlanan başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Gece yaşanan olaydan dolayı çok sarsıldıklarını anlatan baba, şöyle konuştu:

"Oğlum karıncayı dahi incitmeyen, bugüne kadar kavga ve tartışma yaşamamış bir çocuk. Akşehir Fen Lisesi mezunu, tıp fakültesine girmek için üniversite sınavına hazırlanıyordu. Darbedildiğini görünce kadını kurtarmak için araya giriyor. Bu sırada saldıran kişi oğlumu dövmüş ve kovalamış. Oğlumun yüzünde ve boynunda ağır yaralar var. Boğazını sıkmış, elinden zor kurtulmuş. Arbede anında ise bıçaklama olayı olmuş. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Çok üzgünüm. Ölenin ailesine de başsağlığı diliyorum."

Cengiz Ş. "Çok sıkı çalışıyordu. Bu talihsiz olay başımıza geldi. Oğlum orada kadını kurtarmaya çalışıyordu. Kadını kurtarmaya çalışıyordu ve bunun için adeta kendini feda etti. Bunların yargılamada göz önünde bulundurulmasını istiyorum." diye konuştu.

 

Sosyal medyada #kadiricinadalet etiketiyle yapılan paylaşımlardan bazıları 


Saadet Özkan@SaadetOzkanEfe

Bu gencecik insan karıncaya bile zarar verecek biri değil . #kadirleryanmasin Kadir daha doktor olup Hayatlar kurtaracak . Onun davasına akın akın gitmeliyiz. Kadın cinayetinin önüne geçen gencecik bir insan İçin SES OLMALIYIZ #kadiriçinadalet pic.twitter.com/Sqx9TAVCGB

2.850
12:56 - 8 Şub 2020
Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

Av. Umur Yıldırım@avumuryildirim

Henüz 20’sinde, hayalleri olan pırıl pırıl bir genç.. Yasaların koruyamadığı kadını korumaya çalışmış, başarmış da.. Bir kadın daha ölmesin diye koşmuş çığlıklara.. Bugün belki de Ayşe D. cinayetini konuşmuyorsak Kadir sayesindedir.





#kadirleryanmasin#kadiricinadalet pic.twitter.com/Z4Yw3GArlY

Fidan Ataselim@fidanataselim

#kadiricinadalet çünkü o öldürmek için değil Ayşe'yi yaşatmak için koştu. pic.twitter.com/rQ4YLiJDdp


Av. Özlem ŞEN@AvOzlemSen

Bir kadını, 19 ayrı suçtan sabıkası olan sevgilisi tarafından öldürülmekten kurtardı, katil oldu.
Eğer o müdahale etmeseydi şu an bizler bir kadının daha ölüm haberini paylaşıyorduk.
Kadir Şeker, meşru müdafaa kapsamında beraat ettirilmelidir.#kadiriçinadalet pic.twitter.com/64MiKp2Abz


Av. Gizay Dulkadir@GizayDulkadir

Kadir katil değildir. 3. kişi lehine meşru müdafaa da bulunmak suretiyle genç bir kadını 19 ayrı suçtan sabıkası bulunan bir psikopattan kurtaran kahramandır. Tutuklu yargılanması hatadır ve bu hatadan derhal dönülmesi gerekmektedir. Başın öne eğilmesin Kadir! #kadiriçinadalet pic.twitter.com/011aOKYPWp




Ayşen Ece Kavas@AysenEceKavas

Bir kadın cinayetini engelleyen Kadir tutuklanmış.
23 kez kapınıza gelen Ayşe Tuba Arslan'ın katilini her defasında serbest bıraktınız.

Kadir başka bir Ayşe'yi kurtarmış.#kadiricinadalet pic.twitter.com/66E60NghVq


Başak Şengül@ebasaksengul

Genç kütüphaneden çıkmış. Kadına yardım etmek için müdahale etmiş... Bir çok kişi görmezden gelip, geçer giderdi.. Kadir müdahale ediyor sonra adam üzerine çullanınca kaçmaya çalışıyor. Boğuşma sırasında da adamın kalbine bıçak saplanıyor #KadirİcinAdalet #kadiricinadalet https://twitter.com/ttahaber/status/1225838277099491329 …

TTA Haber@ttahaber

Konya'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Kadir Şeker, parkta sevgilisini döven kişiye müdahale etti.
Çıkan boğuşmada şahsı kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker tutuklandı.

Sevgilisi tarafından dövülen kadın: Kadir Şeker beni kurtarmaya çalışıyordu.

 

Hüseyin Çalıskaner@caliskanerh

Sivas'ta 33 kisiyi diri diri yakan Ahmet Dede'yi serbest bırak bir kadını ölümden kurtaran Kadir'i içeri al. Adaletiniz batsın.
Devletin koruyamadığı kadını koruyan Kadir'in tek suçu herkes gibi duyarsız olmaması.


Kadir yargılayacaksa bile tutuksuz yargılanmalı.#kadiricinadalet

Gözde Akpınar@gozdeakpinar

Bu çocuk benim gözümde kahramandır. Başkasının hakkı için kendini ortaya koyan herkes gibi. #kadiricinadalet pic.twitter.com/vKUiQUeatj


@ArifeeCAN

Size Kadir'in nasıl biri olduğunu, attığı bu mesajla gösterebilirim sanırım. Şimdi siz hangi vicdanla bu kalbi güzel insana "katil" dersiniz?#kadiricinadalet

 

Atilla Uslu@ativittta

Bu tertemiz kalpli güzel yürekli çocuğa bir şey olmamalı. Umarım gerçek adelet yerini bulur. Sonra da kardeşimiz hayali olan tıp fakültesini kazanıp doktor olur ve meslektaş oluruz. https://twitter.com/teplatformu/status/1226047770416549888 …

Toplumsal Eşitlik Platformu@TEPlatformu

Bir kadın dövülüyor. 19 suçtan sabıkalı biri dövüyor. Olaya sessiz kalmak yerine o an oradan geçen ve olaya şahit olan Kadir müdahale ediyor, belki de yeni bir kadın cinayetinin önüne geçiyor. Kadir’in iyi niyetinin ve gençliğinin harcanmaması için #kadiriçinadalet İSTİYORUZ.





Hüseyin Kapcı@dartanyan42

Kadir ortaokuldan öğrencim.Onun ne kadar güzel bir çocuk olduğuna bizler şahidiz.Yaşadığı bu talihsiz olay da onun kalbinin güzelliğinden, duyarsız kalamayışından.Bizler de onun hayallerine,geleceğine duyarsız kalmayalım.#kadiricinadalet #kadirleryanmasın pic.twitter.com/d8bFIobEjG



KAYNAK :https://onedio.com/

kadir Şeker deştiğin konya doğanhisar cinayet kadın tutuklama onedio.com