2019 Jandarma güvenlik masalarına personel alımı !

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 2020 yılı itibariyle Jandarma ya personel alımı yapılacağını belirtti. Peki Jandarma personel alımında başvuru şartları neler olacak? Eğitimler ne zaman sona erecek?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Güvenlik Yönetiminin Dönüşümünde İhtiyaç Duyulan İnsan Kaynaklarının Değerlendirilmesi Çalıştayında kamuoyu ile çeşitli bilgiler paylaştı. Günlerdir heyecanla beklenen Jandarma personel alımıyla ilgili konuşan Soylu, karakollarında da güven masalarının kurulacağını belirterek bu güvenlik masalarına Jandarma personel alımı yapılacağını ifade etti.

JANDARMA ALIMI ŞARTLARI

İçişleri Bakanlığı, Jandarma uzman erbaş alımı için başvuru şartlarını yayımladı.
İşte, o şartlar;    

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak, (yurt dışında eğitim görenler denklik belgesini sisteme yükleyecektir.)
c. Nüfus kaydına göre yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak.
d. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-2‟deki Nitelik Belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak.
e. Askerlik hizmetini yapmakta iken "Askerliğe elverişli değildir" raporu alarak terhis edilmemiş olmak
f. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak.

2019 JANDARMA MAAŞLARI NE KADAR ?

Jandarma uzaman erbaşlık için başvuru yapan veya yapmaya hazırlanan adaylar, jandarma maaşlarını araştırıyor. Tüm jandarma uzman erbaşlar için tek bir maaş olmamakla beraber, maaşlar duruma göre 2 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Uzman erbaş maaşları görev bölgelerine göre değişmektedir. Zorlu şartlar ve tehlikenin artmasına göre bölgesel olarak maaşlar 5 bin TL’ye kadar çıkmaktadır. Yine evlilik, derece ve kıdeme göre de maaşlar değişiklik göstermektedir.